Fantezie în re minor

Transă lyncheniană, demoni dansând cu vampiri pe Golden Gate într-o aversă de organe gata de transplant, cai înaripați la carul cu boi grigorescian și ghiveciurile luchiane devorând muște roz cu parfum de roquefort…

Înconjurat de legionari romani în veșnica iarnă siberiană, frigul devine drog pentru oase, gheața o stare de spirit, mișcarea revoluționară înăbușită de un alt senator comunist, marxismul religia salvatoare, leninismul căldura din jurul focului cu un bard renascentist.

Cultură devorată în tabăra de reeducare, demoralizantă e figura ta de ceară păstrată într-un colț din baracă insalubră, dans cu deținuți orfani de mamă, cancer figură celestial fatală, un alt sunet, un gemet de durere.

Platon și Aristotel, doi amanți întru înfătuirea republicii barbare, imaginar fără cusur în inimi, lapte îndoit cu aur toarnă, tovărășescul salut dezonorat de-o cioră și mândria de a mai lupta cu trista melancolie zboară.

Ador cum țeava unui prăpădit revolver îmi mângâie barba înflorată, cum sânii femeii pe care o iubesc dispar în ceață, răceala unei nopți în patul gol de vară și detașamentul de execuție o dă în bară, ratează capul, penetrează pieptul dezgolit.

Soldat căzut la datoria pentru patria mamă, renegat de ideologia tată, reîntregit în glia sa natală, hrană pentru cârtițele dansatoare într-un musical pe Broadway, totul în cei 22 de ani de după viața chinuitoare.

experiment poezie poezie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: