melancolie matinală

Întunericul trecuse deja sub 0 grade dar nu inghețase, se prelingea în foițe aurite pe fețelele celor ce înainte de răsărit porneau în rutină. Sufletele lor se interschimbau atunci cand accidental două priviri adormite se întâlneau. Transferul avea loc cu jumătate de zâmbet. Cealaltă jumătate de zâmbet era ținută sub cheia amorțelii și avea să apară abia după ce soarele începea să își înfingă colții în sticle, pietre și metale. Zgomotul dimineții întotdeauna îmi alunga întunericul, acum el gâsindu-și refugiul în inima de piatră pe care o port în frică. Spaima unei zile noi avea să îmi deraieze brutal pe o nouă linie de idei pe care incapabil fiind să o expun, o aruncam în coșul care duhnea a ignoranță și reavoință. Sufletul scăpase demult din azilul nebun al relațiilor neuronale astfel că zidul din carne, mușchi și piele rămase singurul testament al vremurilor bune.

Plămânii zăceau într-o baltă de scrum cu un miros indoielnic de vivid. Culorile oscilau între un roz bombon și un negru lugubru, care în amestec redau fidel condiția țesuturilor din interior. Sângele acum blocat de bariere galbene începe să fiarbă ca să poată topi toata grăsimea adunată în urma exceselor hedoniste din timpul scurtei vieți. Un aer de bătrânețe aparentă conturează ultimile zile ale unui biet iepure schilod. Niciodată nu a fost mulțumit de nimic, mai ales de arătările xeroxate ce în fiecare zi, îi trasau sarcini și norme de conduită.

Asta e prima zi dintr-o altă perspectivă, un alt aranjament sinaptic i-a naștere și vechiul sistem depășit de prospețimea gândurilor se duce dracului într-o bătaie de fluture nou-născut. Razele glorioase ce îi orbesc ochii multicolori îl îndeamnă să sape și să tot sape până ce va fi sub prea mult pâmânt și calea spre suprafață nu își va mai găsi vreodată. Râme și cârtițe deocheate îi țin acum iepurelui grotesc companie. Într-un gândac își găsește frate și în cea mai obscura vietate din cel mai adânc punct, iubită.

Iubirea devine un pretext, sângele în șiroaie termale se face și

experiment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: