adorație ipostazei post-idilice

Frumusețea ta va fi zdrobită de aceleași cuvinte pe care nu te temeai să le articulezi cu propria gură, arcuind buzele, apăsând cu limba pe dinții din față. Îți vei da seama ca interiorul e dincolo de orice intervenție divină și că prin simplul fapt că încă respiri, repercursiunile vor fi extreme.

Limitele tale au fost atinse și astfel în pragul ușii de scăparea, mirosul libertății te lovește, dar șocul te dărâmă și rămâi goală și inconștientă pe o podea rece din scândurile pline de așchii. Lemnul se unduiește cu pielea ta, perfecțiunea dispare în amestecul lemnos, miresemele tale dulci devin de conifere și privirea ți se pierde în ochii pe care nu ai să îi mai vezi.

Te voi lăsa să zaci în propriul coșmar de fier, cu zgmotele întunericului mușcând cu poftă și urmele din carne însângerată ce te ridică și te aruncă în altă perioadă. În epoca de aur tu te întorci și îți privești grotescul chip în antica reflexie târzie, atingi argintul din sticla ce acum se crapă și în palme simți cum oasele trosnesc.

Cu brutalitatea specifică temperamentului insistent, faci doi pași spre abis, doi spre un viitor incert și pe ultimul spre groapa unde viermii și cârtițele flâmânde te așteaptă. Ai fost ceva ce nu vei mai fi, irosită în ochii muritorilor de rând ai fost, trecută prin carnea lor infectă, acum te stingi și în locul ochilor două râme plictisite se așează.

Te-am ingropat de vie pentru ceea ce nu ai știut să faci. Pentru ideile rămase în absoluturile bolnăvicioase, pentru privirile și atingerile aleatoriu ale membrelor gomflabile și pentru atitudinea de drac fără cusur. Firesc sau nu, sfârșitul îți zâmbește și te trezești lângă al tău motan schilod, în patul mult prea moale, unde aruncate într-un colț te așteaptă dresurile leopard.

experiment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: