Teroarea latentă (part i)

În camera 32 de la etajul 13 singurătatea devenise intregitoare pentru atmosfera decadendă ce domina hotelul, decolora orașul, redefinea realitatea acelor zile ploioase din octombrie 2045. Bezna devenise în sine o amintire. Un prilej pentru a retrăi zilele în care uitam de timp în compania celei ce mi-a scăpat. Un singur lucru nu era clar. Cum și de ce a trebuit să am parte de raiul pe pământ ca apoi să fiu scufundat în abisul ornamentat de cadavrele demonilor tinereții. Întrebări la care răspunsul avea să mă omoare literalmente. Moartea era doar un risc pe care asumat nu mai avea nici un farmec, devenise o condiție pentru a ajunge liber.

Trecusem prin multe, chiar mai multe decât o persoană normală ar putea tolera în 10 vieți, asta fară a ajunge închisă într-un ospiciu, dar pentru mine haosul trăirilor ambigue ținea de cotidian. Și fiecare zi care mă arunca în ceva foarte aproape de rutină era suferință pură. Rutina era inamicul meu numarul 1 și mediocritatea boala pe care voiam să o evit cu orice preț. Simptomele ei erau prezente peste tot în jurul meu, își făcea cuibul în mințile odihnite a celor ignoranți și de acolo ataca. Victimă dupa victimă număra victorii ce aveau să îi ofere într-o zi întreaga ființă umana pe un platou de diamant gata pentru a fi devorată pentru o veșnicie rece și plictisitoare. Și chiar nu aveam de gând să stau cu mâinile în sân așteptând la rândul meu să fiu încă o picătură din val.

Chiar dacă aproape împlinisem 65 de ani, terapia cu celule stem reușise să ma facă să arat și să ma simt de 30. Viitorul niciodată nu fusese imaginat cum trebuie și evenimentele ce aveau să contureze lumea au lasat ca măcar medicina să evolueze astfel bolile fiind eradicate și durata medie de viață devenind dublă. Asta nu înseamnă că lumea devenise un loc mai bun și nici măcar ca se ajunsese la o utopie. Lucrurile degenerase mai mult decat și-ar fi putut cineva în 2012 imagina.. și luase o întorsătură mai mult decât neașteptată…

experiment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: