Black No.1

Încercare de mântuire nereuşită. Nimic mai mult, nimic mai puţin decât un mod de a demonstra pentru a nu ştiu câta oara că unele lucruri îmi sunt peste mână. Nu e o viziune tragică asupra vieţii ci o expresie a fatalismului conservat în propria-mi esenţă. Sunt realist, trăiesc cu picioarele în nori, cu capul în pământ exact ca un struţ ce ştie ca va fi devorat de o felină flămândă, acceptă dar în acelaşi timp refuză.

Totul are un scop. Mai puţin a avea sentimente pentru fiinţe vii, înzestrate cu raţiune. Asta e o mare greşeala. Tot ce are raţiune e viciat. Absolut totul. Relaţiile inter-umane se transformă într-un joc periculos de-a şoarecele şi pisica pe  teren minat. Nu doar că rişti să fii mâncat de viu ci  în acelaşi timp rişti să mori prin faptul ca încerci să te salvezi.

Un scop şi o încercare nereuşita de mântuire e tot ce îţî trebuie pentru a întelege latura întunecata a vieţii. Te arunci în prăpastie, te ridici cu oasele sfărâmate îţî marchezi locul de veci şi apoi te arunci in braţele unei femei. Rezultatul…  moarte sigură.

Şi nu… nu e vorba de misoginism ieftin afişat de orice om al grotei din jurul tău. E doar o stare în care atunci când esti indragostit îţî devine cel mai bun prieten, bun numai pentru a fi ucis. Cu sânge rece, rapid şi fară zgomot. Aşa e mai elegant, conform Codul bunelor maniere. Lent şi sângeros cu mult zgomot pare prea brutal pentru un om al secolului XXI.

Parcă am mai fi oameni. Nu. Oi care se ghidează după o turmă, dupa alta. Oi ce eventual ajung să moară în mizeria cu numele de mediocritate. O simţi după duhoarea omniprezentă în jurul tău. O ignori pentru a nu fi un ciudat, un alt produs „imperfect” al benzii de producţie.

songs and words

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: